'Het bloed gutste uit zijn nek', stationsmedewerker hielp slachtoffer van steekpartij station Breda

24 mei 2019 om 11:38
nl
"Hulp! Pleisters!" riep een jongeman donderdagavond door de hal van de fietsenstalling bij station Breda. Even later zakte hij in elkaar. Een medewerker van de fietsenstalling was er snel bij en bood samen met anderen hulp. "Het was behoorlijk bloederig allemaal."
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

In eerste instantie dacht de medewerker dat de man, een 23-jarige Bredanaar, in de war was. "Ik zag verder niets opvallends, dus heb ik hem naar de eerste hulp gestuurd."

LEES OOK: Steekpartij bij fietsenstalling station Breda: man (23) zwaargewond, dader slaat op de vlucht

Wond dichtdrukken

Maar toen de jongeman zich omdraaide, zag de medewerker de wond. "Toen hij wegliep zag ik het bloed echt uit z’n nek gutsen. Ik ben meteen naar de EHBO-koffer gerend." Kort daarna zakte de man op de hoek van de fietsenstalling in elkaar. “Het was behoorlijk bloederig allemaal."


Een vrouw schoot meteen te hulp. "Zij had het meteen over een slagaderlijke bloeding en hield de wond dicht door er met haar handen tegenaan te drukken. Ze had er duidelijk verstand van."


Bloed over de armen

Ook veiligheidsmedewerkers van de NS waren er snel bij. Terwijl ze een frietje zaten te eten, werden ze opgeroepen. “Met mijn hand drukte ik de slagaderlijke bloeding dicht en kalmeerde het slachtoffer”, zo meldt hij. “Het bloed liep over mijn armen en mijn broek was doorweekt. Maar wij deden wat we moesten doen.”


Heel nette jongen

Volgens de fietsenstallingmedewerker was het slachtoffer een heel nette jongen. "Een keurige vent. Niet iemand die je zou verwachten bij een steekpartij."


Een dag later is hij gewoon weer aan het werk. "Natuurlijk ben ik wel geschrokken en was ik me ervan bewust dat hij dood kon gaan. Maar je werkt bij een station. Een openbare ruimte, waar zulke dingen helaas kunnen gebeuren."


Ook bij de NS-medewerker maakte het grote indruk. “Deze dag zal ik niet snel vergeten en ik hoop dat het slachtoffer er snel bovenop komt.”


Getuigen

Vooralsnog is onduidelijk wat de aanleiding was van de steekpartij. Ook de medewerker heeft geen idee. "Daar heeft het slachtoffer niets over gezegd." De politie is op zoek naar getuigen. In het onderzoek naar de verdachte is een trein uit Breda op het station in Rotterdam onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.