Video

Huldiging van RKC Waalwijk LIVE te zien bij Omroep Brabant

28 mei 2019 om 21:09
nl
De huldiging van RKC Waalwijk is woensdagavond live te volgen op app, site en televisie van Omroep Brabant. Vanaf 20.55 uur zijn de festiviteiten via onze kanalen te volgen.
Geschreven door

RKC promoveerde dinsdagavond op spectaculaire wijze naar de eredivisie. In Deventer werd met 4-5 van Go Ahead Eagles gewonnen. De beslissende treffer viel in de 98e minuut. Vijf jaar geleden speelde RKC voor het laatst op het hoogste niveau.

Groot podium
Het feest begint woensdagavond om 19.00 uur in het centrum van Waalwijk. De spelers en technische staf worden om 21.00 uur gehuldigd op het grote podium op het Raadhuisplein/de Markt. Ook zijn er optredens van onder andere Thom Craane, Bassjackers en De Deurzakkers. Vanwege de verwachte drukte raadt de gemeente iedereen aan om te voet of met de fiets te komen.

Wachten op privacy instellingen...


Burgemeester keert terug
De Waalwijkse burgemeester Kleijngeld keert speciaal voor de huldiging terug van zijn vakantieadres in Zuid-Frankrijk. Hij is woensdagochtend om vijf uur vertrokken om het feest mee te kunnen maken. Het kan spannend worden. Mocht hij het niet halen, dan neemt wethouder John van den Hoven het over.

"Het wordt een prachtig feest. Heel Waalwijk heeft hier naartoe geleefd", vertelt Van den Hoven. "We hebben de promotie met recht afgedwongen. Waalwijk is trots!"

Ook de club heeft er veel zin in. "We gaan er met z'n allen van genieten!", vertelt directeur Frank van Mosselveld. Hij kijkt ernaar uit om met de ploeg op het podium te staan. "Het zal wel laat worden", lacht hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.