Actiegroep vindt illegale opnames in stal voldoende reden om aangifte te doen tegen boer in Boxtel

29 mei 2019 om 15:13
nl
Dierenactivisten van House of Animals gaan aangifte doen tegen de boer in Boxtel, wiens stal twee weken geleden werd bezet. De organisatie vindt dat opnames die illegaal zijn gemaakt in de stal van de boer voldoende aanleiding om aangifte te doen. De boer zou volgens de dierenactivisten de wet overtreden op het gebied van dierenwelzijn.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Twee weken geleden bezette een groep van zo’n 125 dierenactivisten de varkensboerderij aan de Brede Heide in Boxtel. De activisten waren van actiegroep Meat the Victims. Dat is een andere groep dan de organisatie die nu aangifte doet. De activisten plaatsten beelden van hun actie op sociale media.

Illegaal
"Na het bekijken van het beeldmateriaal is de enige conclusie dat in de betreffende stal het welzijn van de dieren ernstig is aangetast en dat de wet daarmee is overtreden", zegt Karen Soeters, voorzitter van House of Animals. Hoewel de beelden illegaal zijn gemaakt, zouden ze volgens haar gewoon als bewijs in een rechtszaak kunnen worden gebruikt. De organisatie heeft al een afspraak met de politie in Amsterdam gemaakt om aangifte te doen.

LEES OOK: Actie van dierenactivisten in varkensstal Boxtel na tien uur beëindigd, tientallen mensen opgepakt

Wanneer de aangehouden activoerders van twee weken geleden voor de rechter moeten verschijnen is inmiddels bekend. De politierechter buigt zich op 15 augustus over negen Nederlandse verdachten. Zij worden beschuldigd van lokaalvredebreuk en 'braak in vereniging' tijdens de actie van Meat the Victims. Op 27 augustus staan 55 buitenlandse verdachten voor de politierechter. Zij worden van hetzelfde verdacht.

Lees alles over de bezetting van de varkensboerderij in Boxtel terug op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.