Video

Zeven tegendemonstranten Pegida vervolgd door OM, 'gebruikte geweld onacceptabel'

31 mei 2019 om 19:53
nl
Het Openbaar Ministerie gaat zeven tegendemonstranten vervolgen die zondagavond betrokken waren bij ongeregeldheden in Eindhoven. Een grote groep moslimjongeren liet die avond, terwijl Pegida demonstreerde, een tegengeluid horen. Dat escaleerde. Er vonden vernielingen plaats en er waren confrontaties met de politie.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Onder meer op Twitter werd kritiek geuit op het OM, omdat betrokken moslimjongeren niet vervolgd zouden worden. Het OM reageert daarop door te zeggen dat dit beeld niet klopt.

Wachten op privacy instellingen...

De demonstratie van Pegida begon zondag rond zeven uur. Voor het begin van die demonstratie had een groep jongeren zich verzameld in de omgeving van de demonstratie.

De sfeer tijdens de demonstratie werd steeds grimmiger. Honderden jongeren zorgden voor ongeregeldheden en bekogelden politie en demonstranten. De politie veegde de straten in de omgeving van de moskee schoon, waarna het rustiger werd in de wijk.

Tekst gaat verder onder de video.


Tien tegendemonstranten werden aangehouden. Drie van hen waren minderjarig, zij werden al snel weer vrijgelaten. Tegen twee van hen was niet genoeg bewijs, een ander moest zich later weer melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.