Man (38) aangehouden na inval in café Den Bosch, heroïne en cocaïne ontdekt

DEN BOSCH - In café Starlight aan de Celsiusstraat in Den Bosch, waar vrijdagavond een politie-inval plaatsvond, is cocaïne en heroïne ontdekt. Dat maakte de politie zaterdagochtend bekend.

De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Verder werd een 38-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Ook in zijn auto werd cocaïne ontdekt. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Café gesloten
Anderhalf uur na de inval werd een briefje op de deur gehangen met daarop de mededeling dat burgemeester Jack Mikkers het café per direct heeft laten sluiten. "Er is dusdanig veel aangetroffen tijdens de inval dat ik besloten heb het café meteen op slot te doen", vertelt Mikkers. "Uit onderzoek moet nog blijken wat precies en wanneer dat is afgerond kan ik na gaan denken over verdere maatregelen." Volgens de burgemeester waren er eerder al aanwijzingen dat er dingen niet in de haak waren in het café.

De inval begon iets voor elven. Volgens een getuige waren er tientallen agenten bij de actie betrokken. In het café waren op dat moment zo'n 25 bezoekers aanwezig. Volgens een van hen viel de politie met veel machtsvertoon binnen. "We werden allemaal gefouilleerd."

'Dure auto's
Buurtbewoners zijn niet verbaasd dat er drugs gevonden zijn in het café. Meerdere mensen vertellen dat er regelmatig dure auto’s stopten, ook uit Duitsland. Die auto’s stonden dan een minuut of tien stil bij het café en reden dan weer weg.

Tot laat volk op straat
Verder zorgde het café volgens buurtbewoners niet echt voor overlast, behalve er vaak tot laat in de nacht cafébezoekers op straat bleven hangen.

Dat er een camera voor het café staat, zegt volgens een van de buurtbewoners niet veel. "Door deze hele wijk staan heel veel camera's."

Meer over dit onderwerp:
DEN BOSCH INVALLEN STARLIGHT DRUGS COCAÏNE HEROÏNE