Opa misbruikte drie kleinkinderen en krijgt twee jaar celstraf

6 juni 2019 om 13:16
nl
De rechtbank in Breda heeft een 61-jarige opa uit Tilburg veroordeeld tot twee jaar cel wegens misbruik van zijn drie kleinkinderen. Van de straf zijn negen maanden voorwaardelijk. Omdat hij al tien maanden in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij nog maar drie maanden terug naar de cel, laat justitie weten.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

De officier van justitie eiste twee weken geleden 2,5 jaar cel. De opa betuigde toen ook meteen zijn spijt. Hij gaf toe dat hij ontuchtelijke handelingen had gepleegd, maar hij ontkende dat hij bij de meisjes was binnengedrongen. De rechtbank vond dat er wel genoeg bewijs was wat het oudste meisje betreft.

'Misbruik van kwetsbaarheid'
Volgens de rechtbank heeft de opa 'misbruik gemaakt van hun kwetsbaarheid, maar ook van hun spontaniteit, openheid en aanhankelijkheid naar hem'. "Hij heeft hun vertrouwen in hun opa op ernstige wijze geschonden."

"De verdachte heeft de normale en gezonde seksuele ontwikkeling van zijn kleindochters doorkruist", zegt de rechter. "Een ontwikkeling waar ieder kind recht op heeft. Ook heeft hij het vertrouwen dat hun ouders in hem stelden zeer ernstig beschaamd."

'Kriebelen'
De opa kriebelde graag met zijn kleindochters maar ging daarbij, naar eigen zeggen, veel te ver. "Ik heb er heel veel spijt van", zo zei hij twee weken geleden. "Ik weet niet waarom ik dit heb gedaan."

Volgens een rapport heeft de man een 'pedofiele stoornis'. Die diagnose wordt gesteld als een verdachte gedurende een periode van meer dan zes maanden ontuchtige handelingen pleegt met meerdere kinderen.

'Levenslang'
De officier van justitie omschreef twee weken geleden hoe het misbruik bij de drie meisjes het hele gezin had verscheurd. De familie zei toen dat de straf 'nooit genoeg zal zijn'. "De meisjes hebben levenslang en ze hebben nog een hele lange weg te gaan met therapie. We moeten ons erbij neerleggen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.