Vrouw achtervolgde de minnares van haar man en reed haar opzettelijk aan: 1,5 jaar celstraf

DEN BOSCH - Antoinette M. (36) uit Waalre heeft vrijdagmiddag anderhalf jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, gekregen van de rechtbank in Den Bosch. Ze achtervolgde in januari met haar auto de minnares van haar man en reed haar auto in Dommelen opzettelijk aan. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond.

Op klaarlichte dag scheurden de auto’s door het dorp, waarbij Antoinette M., de auto van de andere vrouw van de weg duwde, tegen een lantaarnpaal aan. Daarna trok ze de zwaargewonde vrouw aan de haren uit de auto. Haar twaalfjarige dochtertje zat bij het slachtoffer in de auto.

LEES OOK: Ruzie in relatiesfeer: vrouw ramt auto andere vrouw waardoor ze tegen lantaarnpaal rijdt

De officier van justitie zag het als een dubbele poging tot doodslag en eiste vier jaar cel. De rechtbank ging daar niet in mee. De vrouw had volgens de rechter niet de bedoeling zoiets te doen en zal het ook niet meer doen.

'Onaanvaardbare risico's voor dochter'
Wel stelt de rechtbank dat de vrouw ‘onaanvaardbare risico’s' heeft genomen wat de dochter betreft. Het meisje was immers op geen enkele manier betrokken bij de problemen tussen haar moeder en de achtervolgster.

Antoinette M. kreeg ook een proeftijd van twee jaar. In die tijd mag zij ook geen contact opnemen met de andere vrouw. Ook mag ze een jaar niet autorijden.