Gestolen motor gebruikt bij heftige aanrijding in Den Bosch, vrouw nog steeds in ziekenhuis - Omroep Brabant

Gestolen motor gebruikt bij heftige aanrijding in Den Bosch, vrouw nog steeds in ziekenhuis

11 juni 2019 om 12:10
nl
De motor werd eerder gestolen (foto: Bart Meesters).
De motor werd eerder gestolen (foto: Bart Meesters).
De twee motoren die betrokken waren bij een ongeluk op de Churchilllaan in Den Bosch, waren vlak daarvoor gestolen uit Wijk en Aalburg. Dat zegt de eigenaar tegen Omroep Brabant. Een van de motoren reed een 40-jarige vrouw aan, die daardoor met meerdere breuken in het ziekenhuis is beland. "Dit is heel erg", vertelt eigenaar Harry Spee.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De motoren werden in de nacht van zondag op maandag uit Harry's schuur in Wijk en Aalburg gestolen. "Het zijn de motoren van mijn 17-jarige zoons en die zitten hier erg mee", laat hij weten. "Dat ze je motor stelen is al balen. Dat ze hobby van mijn zoons slopen is niet leuk. Maar dat er dan dit mee gebeurt, is echt heel erg." De politie bevestigt dat er bij het ongeluk gestolen motoren betrokken waren.

De motoren reden maandagavond over de Churchilllaan in Den Bosch toen een daarvan tegen de vrouw reed. Volgens getuigen wilde de vrouw de motorrijders aanspreken op hun rijgedrag. "Mijn ene zoon, van wie de motor is die tegen de vrouw reed, is erg van slag. Hij vindt het heel erg dat zijn motor bij dit ongeluk is gebruikt."

Een motor terug, ander spoorloos
Na het ongeluk sprong de bestuurder mogelijk achterop een tweede motor, meldt de politie. De motor van het ongeluk bleef achter. "Die krijgen wij uiteindelijk terug, zei de politie net. Maar dat gaat natuurlijk nog wel even duren, zolang als dat het onderzoek nog loopt", vertelt Harry. De andere motor is spoorloos, net als beide bestuurders.

Hij hoopt dat beide motoren uiteindelijk weer naar zijn zoons kunnen. "Want die twee motoren zijn niet nieuw, maar ze zijn bij elkaar wel zo'n 9000 tot 10.000 euro waard."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.