Onderwereld looft beloning uit voor aanslag op politieman, drie mensen opgepakt

BERGEN OP ZOOM - Criminelen hebben een prijs gezet op het hoofd van een agent in West-Brabant. Wie een aanslag op de man pleegt, zou een beloning van tienduizenden euro's tegemoet kunnen zien. De politie heeft drie mensen opgepakt. Het 'doelwit' wordt beveiligd.

De doodsbedreigingen kwamen nadat de politie op 21 mei een drugspand onderzocht in Bergen op Zoom. Volgens BN DeStem maakte iemand daar foto's vanaf de straat van een politiemedewerker en zette die op sociale media.

Beloning voor aanslag
Op diezelfde en ook verschillende sociale media gingen daarna berichten rond met oproepen over wie er meer weet over de agent. En ook werden prijzen genoemd van tienduizenden euro's als beloning voor mensen die een aanslag op hem wilden plegen.

Het 'doelwit' werkt bij een lokaal politieteam en draagt soms een uniform maar hij werkt ook wel eens in burgerkleding. Het gaat niet om een 'undercover'.

De politie heeft de afgelopen week drie mensen opgepakt. Ze zijn verhoord en vrijgelaten. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

Daders?
Een team zoekt nog naar de herkomst van de bedreigingen. Er zou een 'criminele groepering' achter zitten, denkt de politie.

De politie waarschuwt voor het zomaar delen van dit soort dreigementen en noemt dit soort bedreiging 'volstrekt onacceptabel' en 'onaanvaardbaar'.

LEES OOK: politie verijdelt moordplan van onderwereld op agent

Eind vorig jaar overkwam een andere medewerker van de politie hetzelfde. Ook in zijn geval nam de politie veiligheidsmaatregelen. De recherche ging toen ook praten met de mensen die er meer van wisten. Zo'n 'stopgesprek' is vaak bedoeld om te laten zien dat de bedreiging bekend is en dat de politie mensen in de gaten houdt.

Dat onderzoek loopt nog. Er is voor zover bekend nog niemand aangehouden.