Superfan van Guus Meeuwis is voor 55e keer bij Groots met een Zachte G, 'Dit gaat nooit vervelen!'

14 juni 2019 om 18:34
nl
Het is weer zover: vrijdag is het Philips Stadion weer bomvol met Brabantse gezelligheid en een biertje in de hand. Voor de veertiende keer trapt Guus Meeuwis zijn Groots met een Zachte G-concertreeks af. Alle fans zijn natuurlijk present, maar je hebt ook de overtreffende trap, de die hard-superfan. Zoals Joyce Jansen. Zij is er vrijdagavond voor de 55e keer bij om Guus te zien. "En het blijft superleuk!"
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Een studentenkamer vol posters met haar held en cd's die werden grijsgedraaid. Joyce is fan van het eerste uur. "In 1995 maakte ik voor het eerst kennis met Guus door het nummer 'Het is een Nacht', vertelt ze. 'Vrijdagmiddag, uren voordat het concert begint, is ze al op het Plein van de Hemelse Voorpret. "Dat liedje vond ik zo betoverend, ik was in één klap verkocht. Dus toen in 2006 bekend werd dat hij in het PSV-stadion zou optreden, moest ik daar natuurlijk bij zijn!"

Wachten op privacy instellingen...

Vier keer per jaar is Joyce bij Groots met een Zachte G te vinden. "Alleen toen ik zwanger was van m'n zoontjes heb ik twee keer verstek moeten laten gaan. Alle andere keren was ik erbij. Vervelen gaat het nooit, want iedere keer gebeurt er iets waardoor zo'n show weer heel anders is."

Het kinderconcert 'Groots Junior', dat afgelopen woensdag voor de eerste keer werd gehouden, daar was ze tot haar grote spijt ook niet bij. "Mijn kinderen kregen er geen vrij voor van school, helaas."

LEES OOK: ' Het regent meters ranja, duizenden kinderen zingen mee met Guus Meeuwis tijdens Groots Junior'

Geen Guus maar Gijs
Het liefst had ze haar eerstgeborene naar Guus vernoemd, maar daar stak haar man een stokje voor. "Daarom werd het Gijs." Het geboortekaartje draaide wel helemaal om de 'G' van Geweldig en Groots.

Het hoogtepunt voor Joyce na al die concerten? "Dat was vorig jaar, toen JW Roy en DiggyDex erbij waren", vertelt ze. "Ze hadden samen met Guus een liedje gemaakt en die stem van JW Roy, dat klonk zo tof."

Knuffelen
Een echte ontmoeting met de Tilburgse zanger zat er tot nu toe niet in. "Ik heb 'm één keer vluchtig van dichtbij gezien, maar ik zou hem zo graag een keertje willen knuffelen! Niet te lang natuurlijk, want dan worden mijn man en Manon (de vriendin van Guus Meeuwis, red.) jaloers, haha!"

Wachten op privacy instellingen...

Guus Meeuwis treedt op 14, 15, 16 en 18 juni op in het Philips Stadion. Ronnie Flex zal ook het podium betreden, samen met Deuxperience.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.