'Aspirant militairen waren niet aan het schuilen, maar bezig met militaire oefening'

OSSENDRECHT - De militairen die woensdag in Ossendrecht werden overvallen door het noodweer, waren niet aan het schuilen, maar bezig met een oefening. Dat stellen vrienden van de 18-jarige aspirant-militair die zwaargewond raakte toen hij onder een boom zat en de bliksem insloeg. Tegen RTL Nieuws zeggen ze: "Hij was niet aan het schuilen, maar zat op zijn knieën tegenover iemand anders."

LEES OOK: Commandant van getroffen aspirant-militairen: ‘Het onweer heeft ons op die plek verrast’

Bij het incident woensdag, waarbij een groep van veertien studenten van de mbo-opleiding Veiligheid en Vakmanschap betrokken was, raakten dertien van hen lichtgewond en de 18-jarige aspirant zwaargewond.

LEES OOK: Aspirant-militair (18) zwaargewond na blikseminslag Ossendrecht: 13 anderen lichtgewond

Kolonel Ben Kamstra legde woensdag aan Omroep Brabant uit dat ze op de hoogte waren van de slechte weersverwachting. “We hebben hier onze eigen meteorologische dienst en die heeft ons prima geadviseerd. Vandaar dat we zo snel mogelijk weg wilden en we ze bewust in een zo veilig mogelijke opstelling hebben gelegd, maar net op dat punt is de bliksem ingeslagen.”

De mannen zijn zo plat mogelijk op de grond gaan liggen, vertelde hij, maar toch ging het mis. Volgens de bliksemexpert die Omroep Brabant woensdag heeft gesproken, moet je juist níet plat op de grond gaan liggen.

LEES OOK: Bliksemexpert: militairen Ossendrecht deden precies wat je niet moet doen

Meer over dit onderwerp:
OSSENDRECHT BLIKSEM ONGEVALLEN