'Aspirant militairen waren niet aan het schuilen, maar bezig met militaire oefening'

20 juni 2019 om 16:58
nl
De militairen die woensdag in Ossendrecht werden overvallen door het noodweer, waren niet aan het schuilen, maar bezig met een oefening. Dat stellen vrienden van de 18-jarige aspirant-militair die zwaargewond raakte toen hij onder een boom zat en de bliksem insloeg. Tegen RTL Nieuws zeggen ze: "Hij was niet aan het schuilen, maar zat op zijn knieën tegenover iemand anders."
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Bij het incident woensdag, waarbij een groep van veertien studenten van de mbo-opleiding Veiligheid en Vakmanschap betrokken was, raakten dertien van hen lichtgewond en de 18-jarige aspirant zwaargewond.

Kolonel Ben Kamstra legde woensdag aan Omroep Brabant uit dat ze op de hoogte waren van de slechte weersverwachting. “We hebben hier onze eigen meteorologische dienst en die heeft ons prima geadviseerd. Vandaar dat we zo snel mogelijk weg wilden en we ze bewust in een zo veilig mogelijke opstelling hebben gelegd, maar net op dat punt is de bliksem ingeslagen.”

De mannen zijn zo plat mogelijk op de grond gaan liggen, vertelde hij, maar toch ging het mis. Volgens de bliksemexpert die Omroep Brabant woensdag heeft gesproken, moet je juist níet plat op de grond gaan liggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.