Meezwemmers Maarten van der Weijden mogen het water in: geen poepbacterie te bekennen

21 juni 2019 om 10:40
nl
De mensen die met Maarten van der Weijden mee willen zwemmen tijdens de Elfstedenzwemtocht, hebben groen licht. Het waterschap in Friesland heeft de waterkwaliteit goedgekeurd. "Yes! Wat fijn! Geen poepbacterie te bekennen", reageerde Van der Weijden zelf op het nieuws.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De zwemmer uit Waspik zou vorig jaar tijdens zijn Elfstedenzwemtocht ook al steun krijgen van een groep meezwemmers. Toen was de waterkwaliteit echter zo slecht dat zijn supporters niet mee mochten zwemmen.

Wachten op privacy instellingen...

Maar dit jaar is die steun voor de Olympisch kampioen uit 2008 er dus wel. Een van de meezwemmers is Karin van Nassau uit Breda en ze is er klaar voor. "Het gaat goed, maar ik vind het wel spannend", vertelde ze vrijdagochtend.

Elf keer twee kilometer
Ze zwemt steeds met een grote groep elf keer, bij alle elf de steden, twee kilometer met Van der Weijden mee. "Wij zwemmen achter hem. Er zijn vijf 'waves' met elke 15 tot 25 mensen. Die groepen zijn ingedeeld op hoe snel ze zwemmen", vertelt Karin. Zij zit aan de snelle kant. "Ik doe ongeveer 35 minuten over twee kilometer. Maar er zijn ook mensen die er 50 minuten over doen."

Van der Weijden gaat vrijdagavond om halfzes het water in. Karin en de groep meezwemmers volgen voor het eerst om tien uur 's avonds.

Omroep Brabant zal elke dag een liveblog bijhouden tijdens de tocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.