Corrupte politiechef uit Eindhoven liet zich trakteren op dure uitjes en moet de cel in

21 juni 2019 om 16:59
nl
De 58-jarige oud-politiecommissaris Peter van den E. is veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor corruptie en valsheid in geschrifte. De zakenman die de politiebaas uit Eindhoven omgekocht, de 53-jarige Otto V., kreeg vrijdag van de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van 8 maanden waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De oud-politiecommissaris woont in Limburg maar werkte bij de eenheid Oost-Brabant. Otto V. trakteerde Van den E. jarenlang op lange verblijven in zijn Franse landhuis. Ook betaalde hij een reisje naar Canada en gingen de twee samen racen op een Belgisch circuit.

V. is directeur van een beveiligingsbedrijf. De twee werkten samen in een stichting rond cameratoezicht. De zakenman fêteerde de politieman, omdat die laatste betrokken was bij de aanschaf van camerasystemen door de politie.

Onaanvaardbaar
De rechtbank neemt Van den E. kwalijk dat hij zich liet omkopen. "Het aannemen van dure reizen en verblijven in een chateau van een zakelijke relatie is volstrekt onaanvaardbaar, zeker als commissaris van de politie", zei de rechter.

Tijdens de behandeling van de zaak vorige maand ontkenden de mannen dat er sprake was van belangenverstrengeling. De verblijven in het landhuis in Frankrijk waren volgens het duo een privé-aangelegenheid en met de dure BMW waarin de politiecommissaris reed was niets mis. "Ik mocht dat en daar heeft nooit iemand een probleem van gemaakt", zei Van den E. in de rechtbank.

LEES OOK: '

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.