Huldiging Maarten van der Weijden vrijdag in Waspik

26 juni 2019 om 09:05
nl
Maarten van der Weijden wordt vrijdagavond vanaf zes uur gehuldigd in zijn woonplaats Waspik. Waar de huldiging precies plaats zal vinden, is nog niet bekend. De zwemmer wordt rondgereden op een 'platte kar'.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

In Waspik wilde men maar al te graag dat Van der Weijden er dit keer wel zou worden gehuldigd. Vorig jaar, toen zijn Elfstedenzwemtocht mislukte, was de huldiging in Waalwijk. De zwemmer werd toen benoemd tot ereburger van de gemeente Waalwijk.

De burgemeeester van Waalwijk, Nol Kleijngeld, was woensdagmorgen bij Maarten op bezoek om de huldiging te plannen. "Als PSV kampioen wordt, worden ze gehuldigd op de 'platte kar'. Dat verdient Maarten ook." Deze rondrit zal eindigen bij cultureel centrum Den Bolder.

195 kilometer lange zwemtocht
Maandagavond voltooide Van der Weijden zijn 195 kilometer lange zwemtocht, waarbij hij de Elfstedenroute aflegde. Met die loodzware uitdaging wilde hij geld ophalen voor onderzoek naar kanker. Toen hij de finish in Leeuwarden bereikte, was er al 3,9 miljoen euro binnen. Inmiddels staat de teller op 5,1 miljoen euro.

"Vooralsnog zijn er geen plannen om een straat, plein of sporthal naar hem te noemen", aldus een woordvoerder van de gemeente Waalwijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.