Aan boom vastgebonden hond Spikey lijkt snel een nieuw baasje te krijgen: ‘Ik wil 'm graag hebben’

26 juni 2019 om 10:51
nl
Het hondje Spikey, dat deze week vastgebonden aan een boom werd achtergelaten in het Leenderbos, lijkt snel een beter onderkomen te krijgen. Bij Omroep Brabant melden zich veel dierenvrienden die het beestje dat in het asiel is opgevangen, in huis willen halen. Ook bij Dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven was de animo groot. "We kregen zeker vijftien telefoontjes."
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Spikey stond maandagmiddag in het bos bij Heeze eenzaam en alleen te wachten op hulp. Met de hoge temperaturen deze dagen had de hulp niet veel later moeten komen. Na de vondst door een medewerker van Staatsbosbeheer is het diertje in het dierenopvangcentrum geplaatst.

Veel lezers zijn geraakt door het lot van Spikey. Er zijn zelfs Brabanders die aangeven de viervoeter in huis te willen halen. “Graag zou ik de zorg op mij nemen van deze lieve hond. Dit gaat me echt aan het hart”, zegt Micha.

'Gouden mand'
Ook Carla werd emotioneel toen ze het nieuws over Spikey zag. “Ik heb hier een gouden mand voor hem.”

Bij het dierenasiel stond de telefoon maandag roodgloeiend. "Maar dat zien we vaak als dit soort dumpingen in de media komen. We moeten zwerfdieren twee weken in het asiel houden. En daarna mogen ze worden geadopteerd. Vaak is het zo dat er na die twee weken niemand over is van de groep kandidaten die zich direct heeft gemeld", vertelt een woordvoerder van het asiel.

Weggedaan om gezondheidsredenen
Het voormalige baasje van Spikey, een Roosendaalse vrouw, moest het hondje tien dagen geleden om gezondheidsredenen verkopen. Een jonge vrouw had de hond overgenomen. De Roosendaalse schrok van het nieuws over wat haar hondje is overkomen. "Ik wist niet wat ik zag. Verschrikkelijk, ik kan er echt om janken", zei ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.