Video

Held Maarten van der Weijden groots gehuldigd in Waspik

28 juni 2019 om 21:58
nl
Maarten van der Weijden werd vrijdagavond in zijn woonplaats Waspik gehuldigd voor zijn heroïsche zwemprestatie van maandag. Duizenden mensen uit Waspik, maar ook uit andere delen van het land, waren toegestroomd om de zwemmer een heldenonthaal te geven.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

Rond vijf uur waren de eerste fans al in het centrum van Waspik. Om zes uur begon Van der Weijden eerst aan een ereronde door het dorp. Langs de hele route stond het vol met mensen die hun eer wilden betuigen. Onder het toegestroomde publiek viel opvallend vaak het woord 'held'. "Het is een hele prestatie. En het is een echte Waspikse, een hele goeie vent", aldus een vrouw uit het publiek die haar hele familie had meegenomen.

"Ik vind het heel leuk om mee te maken", aldus een andere Maartenfan. "Vorig jaar had hij het zo goed geprobeerd. Ik dacht: nou gaat hij er gewoon vol voor. Ik heb geen moment getwijfeld of hij het zou halen."

Om half acht kwam de stoet aan bij Cultuurcentrum Den Bolder waar de officiële huldiging was. Daar werd ook bekend dat de zwemmer het enorme bedrag van 6,1 miljoen euro heeft opgehaald met zijn inspanningen.

Lees verder onder de video.

'Hartstikke tof'
Van der Weijden genoot volop van de aandacht: "Het voelde een beetje als Koningsdag. Ik wist niet dat Waspik zoveel koren had. Ik vond het heel gezellig en leuk." Zijn vrouw Daisy waande zich 'royalty'. "Het was in Friesland al een feestje. Maar hier gaat het gewoon door. Op elke hoek van de straat staan fans. Echt hartstikke tof dit."

Van der Weijden had ook nog een wijs advies voor het publiek. “Als je iets heel graag wil en het lukt niet, dan mag je het best nog een keer proberen.”

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.