'Songfestival is financieel te riskant', gemeente Breda gooit de handdoek in de ring

1 juli 2019 om 10:49
nl
De gemeente Breda trekt zich terug als mogelijke organisator van het Eurovisie Songfestival. Dat laat de gemeente maandag weten. Volgens de gemeente voldoen de capaciteit en technische voorzieningen van het Breepark aan alle vereisten, maar brengt de organisatie te grote financiële risico's.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

Daan Quaars, wethouder evenementen van Breda, laat in een reactie weten dat 'Breda een stad met lef en grootstedelijke ambities is'. "Daarom hebben we ons vol vertrouwen voor de organisatie van het songfestival aangemeld.

Uit een nadere toelichting op de spelregels blijkt dat de totale garantie voor het aanzienlijke bedrag eenzijdig door de gemeente afgegeven moet worden. Dit is niet realistisch."

"Zeker omdat het evenement niet alleen promotie voor Breda, maar voor heel Nederland oplevert. We kijken vol trots terug op de afgelopen weken waarin veel energie is losgemaakt en veel partijen bij elkaar zijn gebracht. Dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat heel Nederland heeft gezien of gehoord wat we in huis hebben en dat er zich nog prachtige kansen voor Breda en Breepark zullen voordoen!”

Alleen Den Bosch nog
In Brabant is alleen de gemeente Den Bosch nog in de race voor de organisatie van het festival dat in mei van het volgend jaar moet plaatsvinden.

Breda zegt dat het de organiserende stad uiteindelijk wil ondersteunen 'om er het beste uit te halen om Nederland te promoten'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!