Eerste relschopper meldt zich voor stenen gooien naar Pegida-demonstranten en politie - Omroep Brabant

Eerste relschopper meldt zich voor stenen gooien naar Pegida-demonstranten en politie

10 juli 2019 om 10:29
nl
De eerste relschopper die werd gezocht omdat hij tijdens een demonstratie op 26 mei in Eindhoven stenen zou hebben gegooid naar Pegida-aanhangers en de politie, heeft zichzelf gemeld. Het gaat om een minderjarige jongen uit Eindhoven. De politie publiceerde maandag foto's van 13 gezochte relschoppers.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De foto van de jongen die zich gemeld heeft, is door de politie offline gehaald. Na enkele tips weet de politie ook wie een andere verdachte is, meldt ze woensdag. Ook die foto staat niet meer online. Later meldde de politie van nog drie verdachten te weten om wie het gaat. Ook de foto's van die verdachten staan niet meer online.

De politie is nu nog op zoek naar acht relschoppers. Eerder deed ze al een dringende oproep aan deze mannen om zich te melden. Daarop kwam geen reactie waarop de foto's werden vrijgegeven.

Straten schoongeveegd
De ME moest de demonstratie van de anti-islambeweging Pegida in de buurt van de Al-Fourqaanmoskee aan de Otterstraat afbreken, omdat een grote groep moslimjongeren met stenen en andere voorwerpen naar Pegida-aanhangers en de politie gooide. De politie veegde de straten schoon in de omgeving van de moskee, waarna het rustiger werd in de wijk.

Tijdens de ongeregeldheden op 26 mei werden al tien verdachten van 14 tot 32 jaar gearresteerd. De politie hield daarna nog vier mensen aan. Die zijn inmiddels verhoord en voorlopig vrijgelaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.