Nicky van den Eijnden (33) overleden aan ALS: 'Voor altijd in mijn hart'

11 juli 2019 om 12:02
Foto: Esther Bijlhout Fotografie
Foto: Esther Bijlhout Fotografie
ALS-patiënt Nicky van den Eijnden uit Helmond is woensdag overleden. Op zijn Facebookpagina stromen de condoleances binnen: "Maatje rust zacht en je blijft voor altijd in mijn hart." Nicky is 33 jaar oud geworden.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Nicky kreeg in 2016 te horen dat hij de ziekte ALS heeft en dat hij niet lang meer te leven zou hebben. Hierop startten zijn vrienden de actie 'Nicky's Bucket-List' waarbij ze zijn belangrijkste droom, trouwen met Bianca, wilden laten uitkomen. Nicky wilde graag met de moeder van zijn twee kinderen trouwen voordat hij in een rolstoel zou belanden.

Vanuit het hele land kwam er hulp om de onvergetelijk dag mogelijk te maken. "Het raakt zoveel mensen. Totale onbekenden bieden hun hulp aan. En ook al die lieve berichten van vreemden die meeleven. Het is mooi, verdrietig, en prachtig tegelijkertijd", vertelde een van de initiatiefnemers én vriendin Chantal Jacobs toen.

Veel mensen delen sinds woensdag lieve reacties en mooie herinneringen aan Nicky. Lees verder onder de Facebookposts.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Reis naar Brazilië
Twee jaar later maakte Nicky een bijzondere reis met zijn vrienden naar Brazilië voor het RTL-programma 'De reis van je leven'. Samen met presentator Johnny de Mol ontmoette hij daar onder meer oud-topvoetballer Romario en een Braziliaanse vrouw die ook ALS heeft. "Leef met het moment, je moet nu leven", was haar advies aan hem.

Zijn vrienden zijn altijd met Nicky blijven strijden tegen ALS. Zo reed er de afgelopen jaren een team mee met Tour du ALS, waarbij de Mont Ventoux in Frankrijk wordt beklommen om geld op te halen voor onderzoek naar ALS.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...