Bewoner azc neergestoken en overgoten met kokend water

20 juli 2019 om 11:04
nl
Bij het asielzoekerscentrum aan de Kievitsblekweg in Oisterwijk vond zaterdagochtend een steekpartij plaats. Volgens een politiewoordvoerder was er sprake van een ruzie tussen drie mannen. Zij bedreigden elkaar met messen. Hierbij is een 32-jarige man gestoken en is hij ook met kokend water overgoten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het slachtoffer is niet in levensgevaar, maar wel naar een ziekenhuis gebracht. Na zijn behandeling is hij aangehouden, net als twee mannen van 37 en 21 jaar oud.

De politie heeft bij het azc twee messen gevonden en in beslag genomen. Een politiewoordvoerder laat weten dat de drie mannen allemaal worden gezien als verdachten.

Nog een steekpartij
Eind januari vond er bij dit azc ook al een steekpartij plaats. Daarbij raakte een 14-jarige jongen gewond aan zijn gezicht.

Toen ging het om een uit de hand gelopen ruzie met een andere minderjarige jongen.

Veel meer incidenten
Het is de laatste tijd steeds vaker raak bij azc's, blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers . Vorig jaar noteerde het COA in de zes Brabantse asielzoekerscentra bijna tweeduizend incidenten. Dat is een stijging van eenderde ten opzichte van het jaar 2017.

De meeste problemen deden zich in 2018 voor in Budel, waar bijna vijfhonderd keer melding werd gemaakt van agressie en geweld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.