Shishalounge Pure Lounge in Bergen op Zoom moet zes maanden dicht na vondst handgranaten

30 juli 2019 om 16:23
nl
Shishalounge Pure Lounge in Bergen op Zoom moet op last van locoburgemeester Barry Jacobs zes maanden zijn deuren sluiten. Schoonmaaksters vonden dinsdagmorgen twee projectielen, vermoedelijk handgraten, bij het café waar bezoekers waterpijp kunnen roken.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

“Dit incident baart mij grote zorgen. Het is onacceptabel dat geweld op deze manier in een woonwijk wordt gebracht", vindt Jacobs. "Het raakt niet alleen de betreffende ondernemer, maar levert ook gevaar op voor omwonenden, voorbijgangers en bezoekers en daarom vind ik sluiting op dit moment de enige juiste oplossing.”

Motief onduidelijk
Waarom de handgranaten bij de shishalounge zijn achtergelaten en door wie, is niet duidelijk. Volgens de gemeente Bergen op Zoom is herhaling van zulke 'ordeverstoringen' mogelijk en daarom moet het pand aan de Antwerpsestraatweg dicht.

De gevonden handgranaten zijn door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeruimd. Ze zijn naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht waar ze verder onderzocht zullen worden.

Omgeving afgezet
De omgeving van de shishalounge werd dinsdagmorgen na de vondst enige tijd afgezet en aan omwonenden werd gevraagd om binnen te blijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.