'Onze vakantie gaat niet door want de caravan is uitgebrand', woede om golf aan branden in Tilburg - Omroep Brabant
Video

'Onze vakantie gaat niet door want de caravan is uitgebrand', woede om golf aan branden in Tilburg

1 augustus 2019 om 12:09
nl
"Onze kinderen zijn in tranen." Veel onbegrip in de Tilburgse wijk Oud-Noord waar woensdagnacht maar liefst zes branden waren die vermoedelijk zijn aangestoken. Ook de caravan van de familie Janssens ging in vlammen op. "We zouden zondag op vakantie gaan."
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Naast een caravans gingen ook scooters en een bedrijfswagen in vlammen op. Dat in een tijdsbestek van ruim twee uur. Er werden donderdagochtend twee verdachten opgepakt voor de brandstichtingen.

'Even paniek in huize Janssens'
Jurgen en Janneke Janssens waren druk bezig met het voorbereiden van de vakantie. "De caravan waren wij aan het opknappen", legt Jurgen uit. "En dan gebeurt dit."

Het gezin lag al op bed toen de brand uitbrak. "Wij sliepen aan de andere kant van het huis dan waar de caravan stond. Maar al snel merkten wij dat er iets mis was en toen was het even paniek in huize Janssens."

'Kinderen schrokken zich wezenloos'
Buiten bleek dat de caravan in brand stond. "Toen hebben wij meteen 112 gebeld. De kinderen begonnen te huilen. Ze schrokken zich wezenloos."

Wachten op privacy instellingen...

De caravan was nog niet volgeladen met kleren en vakantiespullen. "Dat zouden wij zaterdag gaan doen, maar dat hoeft nu niet meer."

'Weet niet wat ze willen bereiken'
Al snel bleek dat er nog meer branden waren. "Op maar liefst zes verschillende plekken. Ik denk hemelsbreed een cirkeltje van een kleine kilometer. Misschien dat het vandalen te voet zijn of dat ze zich op een scooter of fiets verplaatsten", vermoedt Jurgen.

"Ik snap alleen niet waarom je andermans eigendommen gaat vernielen of vakanties gaat vergallen. Ik weet niet wat ze daarmee willen bereiken."

'Hopelijk kunnen wij wat verhalen'
Jurgen is opgelucht dat er twee mensen zijn opgepakt. "Ik hoop maar dat zij het zijn. Ik hoop dat wij onze schade op ze kunnen verhalen aangezien onze caravan niet verzekerd was."

De caravan werd opgeknapt. "Hij had een bruin interieur en wij willen deze een frissere kleur geven. Zwartgeblakerd hadden wij niet voor ogen. Wij worden nu overladen met aanbiedingen voor nieuwe caravans maar daar ben ik nog even niet mee bezig. Ik wil niet afhankelijk zijn van andere mensen."

'Anders stond het hele huis in brand'
Ook de auto van Mark Wouters ging in vlammen op. "Rond kwart voor twaalf hoorden wij geschreeuw en toen gingen wij kijken. De vlammen sloeg hoog uit de auto. En als je buitenstaat, besef je pas wat voor pech je hebt gehad. De brandweer was gelukkig al snel ter plekke, anders had het hele huis in brand gestaan."

Wachten op privacy instellingen...

Bij een brand komt veel kijken. "Alle rotzooi moet nog worden opgeruimd. Het is een grote bende hier. En dan ook nog veel papierwerk voor de verzekering. Pfff."

'Even schrikken'
De bedrijfswagen van Dennis Verrijt ging ook verloren woensdagnacht. "Ik lag met mijn vriendinnetje in bed te slapen. Opeens werd ik wakker van een hoop kabaal en sirenes. Toen ging ik naar beneden om te kijken. Dat was wel even schrikken. Helaas waren wij al te laat."

Dennis is er kapot van en staat met tranen in zijn ogen als hij naar zijn uitgebrande bedrijfswagen kijkt. "Ik heb hier lang voor gespaard. Ik kan vandaag niet gaan werken omdat ie kapot is."

'Veel regelwerk'
Eigenlijk moest Dennis nog een dagje werken voor zijn vakantie. "Dat wordt nu veel regelwerk. Maar ik ben blij om te horen dat er twee mensen zijn aangehouden."

Hieronder vind je de plekken waar woensdagnacht brandjes waren.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.