Video

Bewoner woonzorgcentrum in kritieke toestand na brand, aantal huizen onbewoonbaar

3 augustus 2019 om 08:34
nl
Een aantal huizen van woonzorgcentrum Den Herdgang aan het Tjeuke Timmermanspad in Tilburg, waar vrijdagavond brand uitbrak, zijn langdurig onbewoonbaar. Dat laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten. Een van de bewoners ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een andere bewoner is met ernstige klachten vanwege rookinhalatie ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Vijf andere bewoners die rook hadden ingeademd, konden ter plaatse behandeld worden.

De brand in het complex - waar ouderen en mensen met een verstandelijke en psychosociale beperking wonen - brak vrijdag rond halfacht uit. Hierbij kwam veel rook vrij.

'Aantal dagen tot een week wachten'
Bijna tachtig bewoners moesten hun huis uit. De meeste bewoners zijn opgevangen door familieleden of vrienden. Twaalf mensen zijn opgenomen in andere zorginstellingen, zestien mensen zijn ondergebracht in een hotel.

Vrijdagnacht is begonnen met de schoonmaakwerkzaamheden. De eerste bewoners kunnen zaterdag weer terug naar hun huis. Anderen moeten volgens de Veiligheidsregio 'een aantal dagen tot een week wachten'.

De politie onderzoekt hoe de brand kon ontstaan.

Deze bewoners moesten door de brand hun woning uit:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!