Weer is het raak in de Osse Schadewijk: schuur en poort vatten vlam

OSS - Een schuur en een poort bij een brandgang aan de Zwaluwstraat in Oss zijn vrijdagnacht door brand zwaar beschadigd. Het vuur werd rond kwart over drie ontdekt.

De poort was in de brandgang tussen de huizen geplaatst na eerdere ongeregeldheden en moest voorkomen dat iedereen de brandgang in kon komen.

Het vuur sloeg over van de poort naar het dak van een schuur. De brandweer slaagde erin de brand te blussen. Er is onderzocht of er asbest bij de brand is vrijgekomen. Dit bleek niet het geval.

Noodtoestand
Het is niet de eerste keer dat het misgaat rond de Zwaluwstraat in de Osse Schadewijk. Dezelfde poort werd al eens eerder vernield en bij een huis in de buurt werd zwaar vuurwerk naar binnen gegooid. In het aan de straat grenzende parkje vonden twee steekpartijen plaats en ook de laatste brand in de lange reeks autobranden die Oss teistert, woedde aan de Zwaluwstraat.

Burgemeester Wobine Buijs van Oss riep voor dit deel van de Schadewijk eind 2018 de 'noodtoestand' uit en voerde zware maatregelen in.

Meer over dit onderwerp:
OSS BRANDEN 112 SCHADEWIJK