Ruzie in park Schadewijk Oss mondt uit in steekpartij, slachtoffer gewond aan arm

OSS - Tijdens een ruzie in een park aan de Zwaluwstraat in Oss is een man woensdagnacht in zijn arm gestoken. Het slachtoffer werd nagekeken door ambulancemedewerkers, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De dader ging er na de steekpartij vandoor. Het park ligt in de Schadewijk in Oss. Een deel van die wijk werd eind vorig jaar door burgemeester Wobine Buijs aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

LEES OOK: Probleemwijk Oss: 'Dit los je niet op met regeltjes van bovenaf, dat werkt hier niet'

De ruzie die uitmondde in de steekpartij ontstond iets na één uur in de nacht van woensdag op donderdag. Over de aanleiding van de ruzie is niks bekend. Het slachtoffer is nadat hij in zijn arm werd gestoken naar zijn huis aan de Sperwerstraat gelopen. Politie en ambulance kwamen daarnaartoe.

Het slachtoffer gaf tegenover de politie aan vooralsnog geen aangifte te willen doen. De politie laat donderdag weten toch te bekijken wat ze 'nog verder met de zaak wil of kan'.

Weer in Schadewijk
Het park waar de steekpartij plaatsvond, ligt dus in de Schadewijk in Oss. De aanleiding voor het aanwijzen van een deel van deze wijk tot veiligheidsrisicogebied had vorig jaar onder meer te maken met een steekpartij bij het Cruyff Court aan de Leeuwerikstraat. Ook werd bij een huis aan de Zwaluwstraat zwaar vuurwerk naar binnen gegooid.

De wijk is overigens geen veiligheidsrisicogebied meer. Dat was toen voor een periode van zes weken het geval. Volgens de politie heeft die aanpak 'zeker gezorgd voor meer rust in de wijk'. De politie ziet de steekpartij van woensdagnacht dan ook 'als een afzonderlijk incident', laat een woordvoerder weten.

 

Meer over dit onderwerp:
OSS ZWALUWSTRAAT PARK SCHADEWIJK STEEKPARTIJEN