'Exploitanten Eindhovense parkeergarages moeten diefstallen tegengaan'

12 september 2019 om 19:11
nl
De exploitanten van de parkeergarages in Eindhoven moeten extra maatregelen nemen om diefstal tegen te gaan. Dat schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad. De gemeente gaat de exploitanten van P1 en Q-Park op hun 'verantwoordelijkheid wijzen'.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Parkeergarages in het centrum van Eindhoven zijn ongekend populair bij autokrakers. In de eerste helft van 2019 is er al bijna vierhonderd keer ingebroken. Dat is fors meer dan vorig jaar, zo blijkt uit cijfers die Omroep Brabant bij de politie opvroeg.

De lokale CDA-fractie stelde vragen over de stijgende criminaliteit. Zo vraagt ze of er wel genoeg bewakers rondlopen. Er is één beheerder voor meerdere garages. "Of verspreiding van personeel over de parkeergarages onvoldoende is, kan niet zonder meer gesteld worden, maar in het algemeen geldt hoe meer toezicht, hoe beter en veiliger. Wij zijn bereid dit kenbaar te maken aan QPark en P1."

Wielen en koplampen
Er wordt niet alleen in de auto's in de garages ingebroken, ook worden wielen en koplampen van de auto's gestolen. Dat gebeurde de laatste maanden meerdere keren bij Q-Park in Meerhoven.

B en W zegt: "Wij zullen in het gesprek met de exploitanten steviger onder de aandacht brengen dat extra inzet van P1 en Q-Park nodig is om de criminaliteit terug te dringen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.