Taxiterreur Breda aangepakt met grote controles, gemeente wil kwaliteit verbeteren

14 september 2019 om 13:10
nl
Te dure ritten en taxichauffeurs die de weg niet kennen. Het zijn zo een paar ergernissen die er zijn over het taxivervoer in Breda. Vrijdagavond is een grote controle gehouden onder taxi's in Breda in de hoop dat boetes en controles de kwaliteit zullen verbeteren.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Taxi's werden naar de Slingerweg geleid en onder meer onderzocht op vergunning, rij- en rusttijden en of de taximeter deugde. De controle is onderdeel van een grote aanpak van het taxivervoer in Breda. De controle van vrijdagavond is de eerste sinds de invoering van het keurmerk voor taxivervoer in Breda.

Klanten balen van absurde prijzen, het weigeren van korte ritjes en chauffeurs die ronddwalen. Deze ergernis is niet alleen aan Breda voorbehouden, maar is een landelijk probleem. Breda treedt op tegen deze taxiterreur door controles, maar ook door een keurmerk op te leggen aan de Bredase vervoerders.

Om voor het Bredase taxi-keurmerk in aanmerkingen te komen, moeten taxichauffeurs eerst een speciale Bredase cursus volgen ofwel niet alleen de snelste route kennen in de stad, maar ook weten wat de stad nog meer te bieden heeft. Daarnaast moet een taxi door de dakverlichting duidelijk als zodanig herkenbaar zijn.

Er werden verschillende diensten ingezet vrijdagavond. Die letten op verschillende onderdelen van verkeersveiligheid. Zo moet de verlichting en autogordels van de auto in orde zijn. En uiteraard moet de chauffeur een geldig rijbewijs hebben, een chauffeurskaart en een Bredase taxivergunning.

Hoeveel bekeuringen zijn uitgedeeld vrijdagavond en welke andere opmerkelijke zaken zijn geconstateerd wordt maandag bekendgemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.