Crossauto rijdt opzettelijk publiek in bij De Kempen Cross in Leende, vier gewonden

15 september 2019 om 20:15
nl
Bij een autocross-evenement van De Kempen Cross aan de Maarheezerweg-Zuid in Leende is zondagmiddag rond kwart over vijf een crossauto het publiek in gereden. Er zijn vier mensen gewond geraakt, onder wie een jongetje. Vermoedelijk is opzet in het spel. Twee verdachten zijn opgepakt. De politie was massaal aanwezig.
Geschreven door

Het incident gebeurde tijdens de prijsuitreiking, vlak nadat een groepje mensen ruzie had gekregen. Een van de laatste races kon niet doorgaan, omdat het terrein te droog was. Een man van 21 uit het Limburgse Reuver wilde daarop zijn inschrijfgeld van tien euro terug en ging naar de bar. Daar zou ruzie zijn ontstaan over het geld. De man zou vervolgens in zijn crosswagen zijn gestapt en op het publiek zijn ingereden. De man is aangehouden.

'Mensen vlogen door de lucht'
Organisator Rowin de Bruijn zag het gebeuren. "Ik hoorde een auto starten en die reed op het publiek in", zegt hij. "Ik zag mensen de lucht in vliegen en hoorde een hoop geschreeuw. Dit is waanzin." Volgens De Bruijn wilde de man nadat hij op de mensen was ingereden nog verder rijden. Hij heeft de auto toen met een aantal mensen tegengehouden. De wielen kwamen vast te staan in het zand. De groep heeft de chauffeur vastgehouden totdat de politie er was.

Wachten op privacy instellingen...

De politie hield ook een 17-jarige vrouw uit Katwijk, gemeente Cuijk, aan. Volgens de organisatie zou die vrouw de vriendin zijn van de bestuurder. Na het incident zou de vrouw in de auto zijn gaan zitten en de schuld op zich hebben genomen.

Gewonden
Twee mannen, een vrouw en een jonge jongen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Zij zouden vooral botbreuken hebben opgelopen. Drie andere mensen zijn op het circuit gecontroleerd door ambulancepersoneel.

LEES OOK: 'Zinloos geweld om tien euro', crosswagen rijdt publiek in na ruzie om geld

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.