'Een ongelofelijk domme actie', buurtbewoners boos op magneetvisser die granaat mee naar huis nam

18 september 2019 om 09:40
nl
"Dit is zo ontzettend dom. Hoe kun je zoiets doen?" Buurtbewoners hebben geen goed woord over voor de magneetvisser die dinsdagavond een opgeviste granaat mee naar huis nam. Zestig huizen aan de Parkietendonk en omgeving in Veghel werden twee uur ontruimd.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De 37-jarige visser uit Veghel belde de politie pas toen hij thuis zag dat er geen pin meer in de granaat zat. Agenten ontruimden rond halftien alle huizen binnen een straal van 100 meter.

Dom
"Het is zo dom. Die granaat had gewoon af kunnen gaan, als hij hem op de verkeerde manier uit het water had gevist", vertelt Greet van de Steeg (56), de achterbuurvrouw van de visser. Ze was met haar hond aan het wandelen, toen agenten haar aanspraken. "Hij heeft gewoon niet doorgehad wat voor schade hij had kunnen aanrichten."

De 45-jarige Kitty Stultiens en haar gezin wilden net gaan slapen, toen ze hun huis plotseling uit moesten. "Ik kan niet begrijpen dat iemand een granaat mee naar huis neemt. Er wonen gewoon kleine kinderen in deze buurt! Het was echt heel vervelend."

'Pilsjes drinken'
Buurtbewoners werden opgevangen in sporthal De Bunders en partycentrum De Stapperij. "Het was daar eigenlijk heel gezellig. Het leek op een soort buurtborrel", lacht Greet. "We kregen hapjes en drankjes. Het verliep daar heel rustig." Een andere buurtbewoner vult aan: "We hebben gezellig samen pilsjes gedronken."

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief verwijderd. Rond halftwaalf mochten de bewoners weer naar huis.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.