Proces dubbele moord vakantiehuisje Hooge Zwaluwe uitgesteld na 'nieuwe informatie'

19 september 2019 om 10:30
nl
De rechtszaak rond de verdachten van de dood van twee Amsterdamse criminelen in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe is uitgesteld tot 2 oktober. Ook dan gaat het proces verder achter gesloten deuren. Waarom precies is onduidelijk.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

Het heeft te maken met ontwikkelingen in het onderzoek naar de moorden. Maar wat er precies speelt is een raadsel. De radiostilte is mogelijk afgesproken omdat er momenteel nieuw rechercheonderzoek plaats vindt en dat moet soms in alle stilte gebeuren.

Geen enkele partij wilde na afloop iets zeggen over de reden van het uitstel. Iedereen zweeg. Op geen enkele vraag kwam antwoord.

In oktober 2015 werden No Surrender-baas Brian Dalfour en zijn maat Muljaim Nadzak dood gevonden in Hooge Zwaluwe. Ze stierven waarschijnlijk na een uit de hand gelopen drugsdeal.

Bij het begin al van de zitting donderdagochtend zei officier van justitie Paul Emmen: "We hebben dinsdagochtend nieuwe informatie in deze zaak binnengekregen, maar ik wil niet dat deze informatie naar buiten komt. De reden is het belang van de goede rechtspleging. Dat kan een opsporingsbelang zijn."

Daarna ging de zaak achter gesloten deuren verder tot ongeveer halftwee. Zonder publiek of pers. Alleen met advocaten, verdachten en rechtbank. De rechtbank maakte daarna alleen bekend dat het verder gaat op 2 oktober, opnieuw achter gesloten deuren. Een reden werd niet gegeven.

De zaak uit 2015 sleept al langer aan. Er zijn al veel tussentijdse zittingen geweest en het proces is vaker uitgesteld.

Moord op Derk Wiersum
De rechtbank stond aan het begin van deze vierde procesdag kort stil bij de moord op advocaat Derk Wiersum in Amsterdam. Wiersum was ook plaatsvervangend rechter in Breda. De rechter vroeg of de zitting door kon gaan. Dat kon, zeiden alle advocaten één voor één.

De verdachten zijn vijf Belgen en een Rotterdammer. Vier van de zes verdachten zitten in de zaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.