Tilburger Ruud Hermans wint The Voice Senior: 'Volop schrijven weer, aan de gang!' - Omroep Brabant

Tilburger Ruud Hermans wint The Voice Senior: 'Volop schrijven weer, aan de gang!'

21 september 2019 om 07:40
nl
Ruud Hermans heeft vrijdagavond het tv-programma The Voice Senior gewonnen. De 68-jarige Tilburger rekende in de finale af met IJsbrand van Belleghem (team Frans Bauer), Eddie Taylor (team Angela Groothuizen) en Steve Yocum uit Ulvenhout (team Marco Borsato).
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik ben blij, ik ben gelukkig", stamelde Hermans na zijn zege, terwijl hij werd omarmd door zijn coach Ilse DeLange. "Volop schrijven weer, aan de gang!"

Op tournee
Om zijn overwinning te vieren gaat Hermans samen met zijn band op tournee door heel Nederland. Ze doen met 'Back in Town' twaalf theaters aan.

Tijdens deze theatertour zal Hermans naast zijn eigen songs, een aantal Americana- en country-klassiekers ten gehore brengen. De songs worden omlijst met verhalen en anekdotes uit de tijd dat hij als radiopresentator de grote country-iconen uit Amerika interviewde.

Hermans presenteerde jarenlang verschillende radioprogramma’s, waaronder Het Theater van het Sentiment en Country Time (KRO). In 1975 scoorde hij met zijn band The Tumbleweeds een nummer 1-hit met 'Somewhere between'.

Jimi Bellmartin
Vorig jaar werd The Voice Senior ook al gewonnen door een Brabander. Toen ging de trofee naar Vughtenaar Jimi Bellmartin.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.