Rasta-overvaller die Eindhoven teisterde nu verdacht van negen overvallen

23 september 2019 om 20:02
nl
Justitie verdenkt de man die in maart is opgepakt voor een serie overvallen in Eindhoven ervan dat hij negen van die overvallen pleegde. Tussen december vorig jaar en maart van dit jaar werd Eindhoven opgeschrikt door zeker zeventien overvallen op winkels, tankstations en een snackbar.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

Meerdere keren werd daarbij gesproken over een lange, negroïde man met dreadlocks. Al gauw werd in de media bericht over de ‘rasta-overvaller’.

De 52-jarige Eindhovenaar werd half maart in Oss opgepakt voor een overval op een casino. Een doorzoeking van zijn huis destijds leverde volgens de politie zoveel bewijsmateriaal op dat de recherche ervan overtuigd is dat dit de man is die verantwoordelijk is voor een deel van de overvallen in Eindhoven.

Tijdens een regiezitting bij de rechtbank in Den Bosch maakte de officier van justitie bekend dat de man wordt verdacht van het plegen van negen overvallen. “De overvallen maakten op de vaak jonge slachtoffers diepe indruk en ze leidden wekenlang tot grote angst en onrust onder winkeliers en medewerkers. Ook dat laatste rekenen wij deze man zwaar aan”, zo laat hij weten.

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven trok vanwege de ernst van de zaak alle weekendverloven in van de politie. "Ik rust niet voor alle overvallers zijn gepakt", zei hij tegen Omroep Brabant.

Gevangenisbewaarder aangevallen
De man wordt niet alleen verdacht van het plegen van overvallen. Tijdens zijn gevangenschap viel hij een gevangenisbewaarder aan. De vrouw werd in haar gezicht geslagen en eenmaal op de grond meerdere keren hard geschopt.

De gevangenisbewaarder werd ook met de dood bedreigd. Op een ander moment zou de Eindhovenaar tijdens zijn detentie een politieagente hebben uitgescholden. Eerder dit jaar zou hij ten slotte in Oss een gebiedsverbod hebben overtreden. Ook dit wordt hem ten laste gelegd, net als het bezit van een balletjespistool. Dit was in 2018 in Uden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.