Ruim 250 reizigers die vanaf Eindhoven Airport zouden vertrekken de dupe van problemen Thomas Cook

24 september 2019 om 09:29
Eindhoven Airport. (Foto: Raoul Cartens)
Eindhoven Airport. (Foto: Raoul Cartens)
Ruim 250 reizigers die dinsdag vanaf Eindhoven Airport zouden vertrekken, zijn de dupe van het faillissement van de Britse reisorganisatie Thomas Cook. Zo viel dinsdagochtend een chartervlucht van Thomas Cook naar Egypte (Hurghada) uit. Het toestel zou om acht uur vertrekken met 117 vakantiegangers aan boord, laat een woordvoerder van de luchthaven in Eindhoven weten.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Ook op vier andere vluchten, allemaal uitgevoerd door Transavia, zijn de gevolgen van de financiële problemen bij Thomas Cook te merken. Deze vluchten vertrekken wel vanaf de Eindhovense luchthaven, maar aan boord zitten aanmerkelijk minder passagiers dan gepland. Reizigers die geboekt hebben via Thomas Cook of Neckermann zitten namelijk niet aan boord.

Het gaat om de volgende vluchten:

  • 07.30 uur - Tenerife: 49 Thomas Cook-reizigers
  • 08.05 uur - Palma: 29 Thomas Cook-reizigers
  • 13.45 uur - Arrecife: 64 Thomas Cook-reizigers
  • 17.10 uur - Alicante: 8 Thomas Cook-reizigers

Luchtvaartmaatschappij Transavia voert voor zover bekend dinsdag alle vluchten volgens schema uit. De maatschappij vervoert dus ook veel reizigers die een vakantie bij Thomas Cook of Neckermann hebben geboekt. Door de problemen bij het Britse moederbedrijf zijn de vakanties van Thomas Cook Nederland geschrapt en kan het dus zijn dat sommige vluchten van Transavia, zoals de genoemde vluchten vanaf Eindhoven Airport, minder vol zitten.

Aan het begin van de avond komt een charter van Thomas Cook vanuit Egypte (Hurghada) aan in Eindhoven. Aan boord van die vlucht zitten 180 Thomas Cook-reizigers. De vlucht zal volgens een woordvoerder van de luchthaven in Eindhoven gewoon doorgaan.

Geen problemen met gestrande reizigers
Volgens de woordvoerder van de luchthaven hebben de problemen bij Thomas Cook dinsdagochtend niet tot problemen met gestrande reizigers op de luchthaven geleid. Dat constateert ook onze verslaggever die op de luchthaven is.

"Er loopt hier vandaag, uit voorzorg, iemand van Transavia rond om reizigers die toch naar de luchthaven komen, terwijl ze vandaag niet kunnen vliegen, op te vangen. Maar alle reizigers die het betreft zouden gisteren op de hoogte moeten zijn gebracht", legt een woordvoerder van Eindhoven Airport uit.

 

Wachten op privacy instellingen...