Man (58) die werd opgepakt tijdens zoektocht naar crimineel geld, blijkt bekende van de politie

30 september 2019 om 11:16
De 58-jarige man die maandagochtend in Roosendaal is aangehouden tijdens een onderzoek rond crimineel geld, is een oude bekende van de politie. Hij werd opgepakt aan de Boomgaardstraat. In 2015 viel de politie op hetzelfde adres binnen vanwege drugs- en wapenbezit. Toen werd dezelfde man aangehouden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Agenten kregen destijds, eind augustus 2015, een tip binnen over verboden wapenbezit in de woning. In het huis werden een flinke hoeveelheid hard- en softdrugs gevonden, een vuurwapen een boksbeugel. Ook nam de politie sieraden, schilderijen en geld in beslag.

Het huis aan de Boomgaardstraat werd door de gemeente aangemerkt als drugspand en de man, die toen 54 jaar oud was, werd opgepakt. Burgemeester Jacques Niederer wilde het huis drie jaar sluiten, maar de bewoner van het pand vond de straf veel te hoog en stapte naar de rechter, die hem in het gelijk stelde.

Invallen in Roosendaal
De actie maandagochtend vond op drie locaties plaats en is volgens een politiewoordvoerder gericht op witwassen. “We zoeken naar geld, bankrekeningnummers en bijvoorbeeld kluizen”, legt hij uit. Een man van 58 werd maandagochtend al aangehouden.

Bij de actie wordt een speciaal team van Defensie ingezet, het zogenoemde Advanced Search Team. Zij zoekt op de drie adressen naar verborgen plekken waar mogelijk geld verstopt zit.

Wachten op privacy instellingen...