Zware avondspits verwacht door terugkerende boeren na protest in Den Haag

16 oktober 2019 om 15:47
nl
Automobilisten moeten woensdagavond rekening houden met grote vertragingen en files op de weg. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat, dat bestuurders oproept om aangegeven omleidingen te volgen.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Rijkswaterstaat alarmeert voor de drukte die veroorzaakt wordt door de boeren die terug naar huis rijden na de demonstratie in Den Haag. Op woensdag rond het middaguur trokken duizenden boze actievoerders op tractoren richting de hofstad. Woensdagavond gaan de boeren weer terug naar huis en dat zal de weggebruiker merken.

Omleidingen
Volgens Rijkswaterstaat zullen de vertragingen rondom Den Haag het grootst zijn maar ook de wegen in Brabant zullen te maken krijgen met de tractoren. Weggebruikers wordt daarom geadviseerd eerst de verkeersinformatie te checken en de omleidingsroutes te volgen die op de borden boven de weg worden aangegeven.

Wachten op privacy instellingen...

Ook vraagt Rijkswaterstaat om alert te zijn op het grote snelheidsverschil tussen auto's en tractoren en daarop de snelheid aan te passen. Er worden om die reden woensdagavond ook extra weginspecteurs ingezet om de trekkerstoeten te begeleiden. ''Zo kunnen we de snelheid aanpassen. De borden boven de weg worden ingezet om de boeren op te roepen rechts te rijden.''

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.