Dutch Design Week per trein bijna onbereikbaar: ook treinverkeer vanuit Weert ligt plat

EINDHOVEN - Wie met het openbaar vervoer naar Eindhoven wilde of vanuit Eindhoven met het ov wilde reizen, trof het zaterdag niet. Er reden namelijk veel minder treinen vanwege werkzaamheden en een aanrijding. De timing kon niet slechter, aangezien zaterdag de Dutch Design Week begon, wat extra bezoekers naar de stad trok.

Tussen Eindhoven en Weert reden sinds elf uur zaterdagochtend geen treinen na een aanrijding. De treinen rijden weer sinds twee uur. De NS was van plan om extra bussen in te zetten als vervangend vervoer, maar gaf aan dat dat lastig zou worden.

"Normaal gesproken hebben we in zo'n situatie 22 bussen nodig, maar vanwege de bussen die we al inzetten in verband met de geplande werkzaamheden tussen Eindhoven, Tilburg en Den Bosch kunnen we nu niet aan zoveel bussen komen. Er komen er dus minder dan gebruikelijk", legde een woordvoerder van NS uit.

Werkzaamheden
Op de trajecten Eindhoven-Tilburg en Eindhoven-Den Bosch rijden het hele weekend geen treinen, vanwege werkzaamheden. Deze werkzaamheden begonnen vrijdag en leidden tot problemen. Zo was het op het station in Boxtel vrijdagavond extreem druk, omdat reizigers daar massaal moesten overstappen op de bus.

LEES OOK: Organisatie Dutch Design Week baalt flink, geen treinen naar Eindhoven tijdens openingsweekend

DNA
Tijdens de Dutch Design Week kunnen designliefhebbers van over de hele wereld negen dagen lang hun hart ophalen in Eindhoven, waar kunst, gadgets en ontwerpen van de toekomst worden getoond.

In onderstaande video, opgenomen in Plan B - een voormalig laboratorium van Philips - leggen we uit waarom de Dutch Design week écht in het DNA van Eindhoven zit. En ook belangrijk: wat levert het evenement op?

 

Meer over dit onderwerp:
EINDHOVEN SPOORWEGEN TREINEN DUTCH DESIGN WEEK