Nog geen spoor van vermiste Sacco Tange, sonarboot speurt Markkanaal af

22 oktober 2019 om 10:55
Eerst wordt gezocht in het Markkanaal bij Oosterhout en daarna mogelijk in andere wateren. (foto: Marcel van Dorst).
Eerst wordt gezocht in het Markkanaal bij Oosterhout en daarna mogelijk in andere wateren. (foto: Marcel van Dorst).
De politie heeft dinsdag met een sonarboot gezocht naar de 53-jarige Sacco Tange uit Oosterhout, die sinds vorige week zondag wordt vermist. Eerst werd gezocht in het Markkanaal bij Oosterhout en daarna richting de Mark. Zonder succes.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De zoektocht begon dinsdagochtend rond half elf bij de sluis van het Oosterhoutse kanaal. De politie zocht daar omdat hij er mogelijk langskwam bij een wandeltochtje.

Afgelopen zondag was er nog een grote zoekactie naar de 53-jarige Oosterhouter. Ongeveer 250 vrijwilligers zochten samen met de politie in de bossen rondom Den Hout, waar Tange vaak wandelde. Dit leverde echter niets op. Daarom zoekt de politie nu verder. "Mogelijk gaan we ook nog de wateren in het bos bij Den Hout doorzoeken", vertelt woordvoerder Erik Passchier.

Spoorloos
Tange is zondag tussen negen en tien uur 's ochtends voor het laatst gezien bij zijn huis in Oosterhout. Sindsdien ontbreekt elk spoor. De politie heeft gekeken of de man in de tussentijd nog ergens zijn pinpas heeft gebruikt, waardoor zijn verblijfplaats zou kunnen worden afgelezen, maar dat leverde niets op.

Het is niet bekend wat er met de man is gebeurd. De politie houdt rekening met alle scenario's. Passchier: "De meest waarschijnlijke toedracht is dat het om een ongeluk gaat."

Sonar is een techniek die gebruikmaakt van geluid om onder water te zoeken. Er worden geluidstrillingen verzonden en er wordt naar de weerkaatsing daarvan gekeken.

 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...