Explosie in drugslab Den Dungen werd man fataal - Omroep Brabant

Explosie in drugslab Den Dungen werd man fataal

25 oktober 2019 om 11:21
De politie doet onderzoek op het terrein in Den Dungen. (Foto: Bart Meesters)
De politie doet onderzoek op het terrein in Den Dungen. (Foto: Bart Meesters)
De man die donderdagnacht dood werd gevonden in een drugslab aan de Spekstraat in Den Dungen kwam om het leven bij een explosie in dit lab. Dat maakte de politie vrijdagochtend bekend.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het sporenonderzoek was aan het begin van de vrijdagmiddag nog altijd bezig. Het lichaam van het slachtoffer is nog niet geborgen. De identiteit van de man is nog niet vastgesteld . "Er zijn op dit moment nog geen verdachten aangehouden", laat een politiewoordvoerder weten.

Wachten op privacy instellingen...

Opkijken
Het drugslab was ingericht in een van de kassen van een voormalig tuincentrum. Het voormalige tuincentrum werd nog gebruikt voor de verkoop van exclusieve bloempotten. Wat er precies in het laboratorium geproduceerd werd, is nog niet duidelijk. Het onderzoek gaat volgens een politiewoordvoerder nog enige tijd in beslag nemen. "Een drugslab stap je niet zomaar binnen", legt hij uit. "Dat moet heel veilig gebeuren."

Wachten op privacy instellingen...

Buurtbewoners laten weten dat zij opkijken van de vondst van het drugslab. Op het complex kwamen volgens hen dagelijks tientallen mensen. "Gewone, nette mensen", zegt een buurman. "Als er vreemde mensen kwamen, had de buurt dat echt wel gemerkt. Iedereen kent elkaar hier. "

Gasmaskers
Aan de Poeldonk in Den Dungen werd vrijdagochtend een gewonde, verwarde man gevonden. Hij is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek. Volgens een ooggetuige 'gingen de kaken van de man flink op en neer'. "De brandweer moest hem met gasmaskers op benaderen."

Of er een link is met de dode man die donderdagnacht werd gevonden bij het voormalige tuincentrum aan de Spekstraat is niet bekend.

 

Wachten op privacy instellingen...

Onze provincie is het epicentrum van drugsproductie. Brabantse xtc en speed gaan de hele wereld over. Wat schuilt hier allemaal achter? Omroep Brabant dook in de wereld ‘Achter de blauwe vaten’. Klik hier voor het overzicht.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...