Ontmanteling drugslab Den Dungen begonnen: 'Grote vaten chemicaliën worden naar buiten gereden'

26 oktober 2019 om 12:25
nl
De ontmanteling van het drugslab dat donderdagnacht werd ontdekt bij een voormalig tuincentrum aan de Spekstraat in Den Dungen is zaterdagochtend gestart.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Zeker twintig man is bezig met de ontmanteling", laat een ooggetuige weten. "Grote vaten met chemicaliën worden naar buiten gereden en ook een enorme ketel."

Volgens de ooggetuige bevond het drugslab zich achter een witte wand in een van de kassen van het tuincentrum. Wat er precies in het laboratorium geproduceerd werd, wordt nog onderzocht.

Ontploffing
Bij het drugslab werd donderdagnacht een dode man gevonden. Die kwam om het leven na een ontploffing in het drugslab. Wie deze man is, is nog niet bekendgemaakt.

De politie deed vrijdagochtend ook onderzoek aan de Poeldonk in Den Dungen. Daar werd een gewonde, verwarde man gevonden. Die werd in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Volgens een ooggetuige 'gingen de kaken van die man flink op en neer'. "De politie moest hem met ademluchtmaskers op benaderen."

Of er een link is met het drugslab dat donderdagnacht werd ontdekt aan de Spekstraat, kon een politiewoordvoerder zaterdagochtend nog niet zeggen.

Het voormalige tuincentrum was nog geopend voor de verkoop van exclusieve bloempotten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.