Inwoners Sint Hubert zijn het verkeer door de dorpskern beu en bieden burgemeester brandbrief aan

26 oktober 2019 om 18:37
nl
Mensen uit Sint Hubert die aan de N264 wonen, zijn het spuugzat met al het verkeer dat dagelijks door de dorpskern rijdt. Ze hebben last van de drukte. Bovendien is het ook nog eens slecht voor de leefbaarheid in het dorp. Dat is de reden waarom bewoners van de Pastoor Jacobsstraat en Hapseweg, die beide deel uitmaken van de N264, zaterdagmiddag een brandbrief aanboden aan burgemeester Antoine Walraven. “We worden niet gehoord, men praat niet met ons en we krijgen geen antwoorden. We zijn het zat”, zegt Huub Schuurmans.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De burgemeester heeft de brief aangenomen en hij zal de inhoud ervan bekijken. De N264 is de doorgaande weg van Uden naar Gennep en verbindt de snelwegen A50 en de A73. Volgens recente metingen van de inwoners rijden er dagelijks twaalfduizend voertuigen door het dorp.

Schuurmans: “De provincie werkt met oude cijfers. Een rondweg zou dé oplossing zijn, maar volgens de gemeente wil de provincie daar niet aan. We willen dat de gemeente voor ons opkomt. Een randweg zou ook de doorstroming van het verkeer in de omgeving bevorderen.”

De voorgestelde maatregelen in het dorp zijn volgens Schuurmans lapmiddelen. “Met een 30 kilometerzone en stil asfalt zou de overlast van verkeer in het dorp moeten verminderen. Echt niet. Ik geloof niet in sprookjes.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!