Video

Modeontwerper Addy van den Krommenacker vraagt faillissement winkels aan: 'Een loodzware dag'

29 oktober 2019 om 12:13
nl
Modeontwerper Addy van den Krommenacker heeft faillissement voor zijn twee winkels in Den Bosch aan moeten vragen. "Dit is een loodzware dag. Ik heb vandaag een van de moeilijkste beslissingen in mijn leven moeten maken", meldt de wereldberoemde ontwerper in een video op Twitter.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

"Ik heb een beslissing moeten nemen die me enorm aan het hart gaat. Ik heb het faillissement moeten aanvragen voor mijn winkels. En dan zult u zeggen: hoe kan het zo ver komen? Voor mij was het een lang traject. Ik heb er echt alles aan gedaan om dit te voorkomen. Zelfs gisteren kon ik nog niet geloven dit dit echt zou gebeuren", aldus de ontwerper in een filmpje.

Addy voelde al een tijdje aankomen dat het niet zo goed ging. "Maar ik heb toch alsmaar doorgewerkt en doorgewerkt. Een beetje tegen beter weten in”, zegt hij. “Maar ik kon gewoon niet meer verder." Hij hoopt dat iemand zijn bedrijf wil overkopen en dat hij er kan blijven werken. De curator heeft goede hoop op een doorstart.

30 jaar lang winkels
Van den Krommenacker had al dertig jaar lang modezaken, van Nederland tot aan Koeweit. Waarom hij daar toch faillissement voor aanvraagt, ligt onder andere aan het veranderende modelandschap. "Mensen hebben een ander koopgedrag. Mensen kopen online en ik begrijp het niet. Want hier krijg je advies en hier kun je van vakmanschap genieten. Naast alles vond ik het moeilijk om de winkels te managen. Het vinden van goed en gemotiveerd personeel, het ziekteverzuim… dat alles viel me zwaar.”

Daarnaast is hij sinds twintig jaar succesvol ontwerper. Hij ontwierp al voor grote awardshows, het Koningshuis en onlangs nog voor de Meilandjes tijdens het Televizierring-gala. Dat stopt niet. "Dat wil ik blijven doen. Ontwerpen zit in mijn bloed. Het is mijn passie en mijn leven. Geef mij een paspop en een lap stof en ik kan aan het werk.”

Wachten op privacy instellingen...

Hij vindt het 'heel jammer' dat dit faillissement zo vlak voor zijn jubileum gebeurt. "Ik weet niet hoe het daarmee verder moet" zegt hij daarover. Addy zou in 2020 een driedubbel jubileum vieren.

De ontwerper heeft ook winkels in Spanje, Heusden en Koeweit. Omdat dat franchises zijn, vallen die buiten het faillissement.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.