Nepbloedprikker belt aan bij huis in Eindhoven, bewoonster gooit de deur dicht

31 oktober 2019 om 09:08
nl
In Eindhoven is donderdagmorgen een nepbloedprikker actief geweest. Dit bevestigt de politie. Rond acht uur zou een vrouw hebben aangebeld op de Strijpsestraat om bloed te komen prikken. De bewoonster van het huis wist van niks en heeft haar afgewimpeld, zo meldt de politie. Ze is direct op zoek gegaan naar de verdachte, maar vergeefs.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De vrouw die wilde toeslaan, is volgens een Burgernetmelding rond de dertig jaar oud. Ze heeft halflang donker haar, een slank postuur en een Aziatisch uiterlijk.

Pakkans vergroten
Mensen die meer van deze nieuwste poging weten, wordt gevraagd te bellen met 112. Het was opmerkelijk dat in de oproep de straat werd genoemd, omdat de politie onlangs vertelde dat ze dit hiermee zou stoppen. In dit geval is er wel voor gekozen om 'de heterdaadkracht te vergroten', ofwel de pakkans zo maximaal mogelijk te maken. Hij liet verder weten dat niet duidelijk is of de vrouw deze ochtend op meer plekken actief is geweest.

Nepbloedprikkers vaker actief
Onder meer in Brabant zijn de laatste tijd vooral ouderen het slachtoffer geworden van nepbloedprikkers. Dit zijn mensen die zich, al dan niet in georganiseerd verband, voordoen als verpleegkundige en vertellen dat ze bloed komen afnemen. Bijvoorbeeld, omdat er een griepvirus was uitgebroken.

Tijdens het toedienen van de medicatie slaagden de ongewenste gasten erin om de pinpas van de ‘patiënt’ te stelen. Vervolgens werd bij een pinautomaat geld gepind. Bij een 90-jarige man uit Eindhoven werd op deze manier vierduizend euro buit gemaakt.

LEES OOK: Bloedprikbende houdt zich niet alleen bezig met bloedprikken

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!