Levensgevaarlijke achtervolging na schietpartij in Tilburg, daders al spookrijdend op de vlucht

1 november 2019 om 13:00
nl
De mannen die donderdagavond geschoten zouden hebben in Tilburg, hebben daarna tijdens een achtervolging door de politie flinke risico's genomen. Zo reden ze verschillende keren tegen het verkeer in én veel te hard. Bovendien zijn de inzittenden nadat hun wagen tegen een vangrail was gebotst, op de snelweg gaan lopen. Hierbij brachten ze enkele personenauto's en vrachtwagens in de problemen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens de politie konden levensgevaarlijke situaties ternauwernood worden voorkomen. Ze was de achtervolging gestaakt nadat de vluchtwagen was gaan spookrijden. De auto, een witte Audi, crashte tegen een vangrail langs de snelweg A58, in de buurt van Tilburg. De inzittenden, twee of drie volgens de politie, zijn nog altijd spoorloos.

Meerdere hulzen gevonden
De schietpartij was in de Corellistraat. Daarbij zou alleen in de lucht geschoten zijn. Er zijn meerdere hulzen gevonden. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Over eventuele schade is niets bekend.

Bij de politie kwam donderdagavond even na kwart over tien de melding binnen dat er in de Corellistraat meerdere keren in de lucht was geschoten. Agenten gingen direct op zoek naar een witte wagen en ze zetten de omgeving af.
Niet veel later zagen collega's een witte Audi, die in de richting van de A58 koerste. De chauffeur ging harder rijden toen hij in de gaten kreeg dat de politie hem achtervolgde. De man negeerde alle stoptekens van de politie en hij ging zelfs een aantal keren spookrijden.

Gecrasht tegen vangrail
Weer wat later bleek dat de wagen tegen een vangrail was gebotst. Voor de zekerheid trokken agenten hun wapen toen ze de auto benaderden. De inzittenden waren echter gevlogen. Ook met het inzetten van een politiehelikopter konden ze niet worden achterhaald.

In de Audi werden wel patronen en een patronenhouder gevonden. Deze spullen en de wagen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De auto werd langs de A58, ter hoogte van de bioscoop Euroscoop, gevonden met de neus in tegengestelde richting.

LEES OOK: In lucht geschoten in Tilburg, politie vindt mogelijk betrokken auto gecrasht terug op A58

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.