Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

EINDHOVEN - De rubriek Smakelijk! is elke zaterdag na halfelf 's ochtends te horen op de radio in het programma Lekker Weekend! Een kok vertelt over een Brabants streekproduct en geeft een bijpassend recept. Op zaterdag 2 november hoorde je chef Harm van den Bisen van Hutten Catering. Hij maakte een stevige soep met duurzaam geteelde quinoa!

Met de quinoa van Erwin van der Eijnden uit Halsteren maken we deze week een stevige qinoasoep met groenten.

Wat heb je nodig?

2,5 liter groentenbouillon

1 eetlepel olijfolie

2 prei

2 zoete aardappel

2 pastinaak

1 venkel

250 gram sperziebonen

250 gram quinoa (Lola Quinoa)

550 gram passata/gehakte tomaten

Hoe maak je dit?

Maak de prei/pastinaak/zoete aardappel schoon en snij die in gelijke stukken.

Snij de venkel doormidden snij de harde kern eruit en snij hem in reepjes

Bak de prei in de olijfolie tot hij zacht is

Spoel de quinoa even in een vergiet af onder koud water

Doe de rest van de ingrediënten bij de prei

Laat hem zachtjes ongeveer vijftien minuten pruttelen totdat de groenten en de quinoa gaar zijn.

Lola Quinoa
Quinoa heeft in korte tijd onze harten veroverd. Niet gek, want het zaadje uit de Andes is gezond en veelzijdig. Maar door de populariteit schoot de prijs omhoog en werd quinoa voor de lokale bevolking zelfs onbetaalbaar. Dat moet anders vonden de initiatiefnemers van de Dutch Quinoa Group.

Nederland op een leuke en lekkere manier gezonder, duurzamer en bewuster laten eten werd hun missie. Veertien Nederlandse telers gingen dit avontuur met aan. Samen brengen ze onder de naam Lola Quinoa duurzaam geteelde quinoa op de markt. Lola Quinoa is volkoren, wordt zonder chemische bestrijdingsmiddelen geteeld en de telers krijgen een eerlijke prijs.

Dat is nog eens met een goed gevoel genieten!