Getuige van de plofkraak in Helmond: 'Ik dacht dat het dak van mijn huis vloog'

4 november 2019 om 09:15
nl
Marleen Pieters werd rond vijf uur maandagmorgen wakker van een enorme knal. "Ik dacht dat ons dak eraf vloog", zegt ze, nog steeds een beetje onder de indruk. Toen ze haar gordijnen opzij schoof, zag ze hoe drie jonge mannen zojuist een plofkraak hadden gepleegd op de geldautomaat naast een supermarkt in de Helmondse wijk Dierdonk. "En toen klonk er weer een enorme knal."
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"De drie mannen schreeuwden tegen elkaar en raapten iets op van de straat. Dat zal wel geld geweest zijn." Volgens de politie is er veel schade. Of er geld is buitgemaakt, wordt nog onderzocht. "Gelukkig staan er geen huizen dicht in de buurt, waardoor er niemand gewond is geraakt", liet de politiewoordvoerder eerder weten.

Wachten op privacy instellingen...

Een andere overbuurvrouw zag het ook gebeuren. "Mijn man en ik werden wakker van een hele harde knal. Hij zei meteen dat het de pinautomaat was, dat was meteen duidelijk. Het was mistig van de rook. Daarna klonk nog een knal."

Paniek
"We hebben meteen 112 gebeld. Volgens mij hebben ze weinig meegenomen, want het lijkt me dat er niets te halen is. Direct na de tweede plof schreeuwden één van de daders: “Kom op, we moeten gaan. Kom op jou, wegwezen! Er was wel enige paniek in z’n stem te horen."

Een andere overbuurman wist ook meteen dat er een plofkraak gepleegd was. "Het leek wel een bom. Ik zag dat ze met lampen bezig waren bij de geldautomaat. Ze zijn maar een paar minuten bezig geweest. Toen ik 112 belde zag ik twee mensen wegrijden op een scooter."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!