Michael G. wordt verdacht van doodschoppen moeder, dinsdag voor de rechter

5 november 2019 om 07:28
nl
De 29-jarige Michael G. staat dinsdag voor de rechter in Breda voor de dood van zijn moeder in Kaatsheuvel. G. zou in de nacht van 30 januari psychotisch zijn geweest. Een dag eerder al, zocht hij hulp bij zijn psychiater. Tot een opname kwam het niet, volgens Amarant omdat er geen bed beschikbaar was. Dinsdag staat Michael G. voor de rechter en hoort hij welke straf justitie hem wil opleggen.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

In de nacht van woensdag 30 januari zou Michael G. zijn moeder hebben gedood door haar meerdere keren tegen haar hoofd te slaan en te trappen. De ex-partner van G. en hun zes maanden oude zoontje waren in het huis aanwezig toen de 64-jarige vrouw werd gedood. De verdachte werd snel daarna gearresteerd in het huis van zijn broer in Kaatsheuvel.

Vrijwillig opnemen
De dag ervoor meldde G. zich volgens zijn broer Rini met koffer en al bij zijn psychiater, omdat het helemaal niet goed met hem ging. De psychiater van G. beoordeelde hem en schatte in dat hij op dat moment geen gevaar vormde voor zichzelf of voor zijn omgeving. Een gedwongen opname volgde daarom niet.

G. wilde zelf wél opgenomen worden. Maar op de crisisafdeling van Amarant waren op dat moment alle bedden gevuld en ook bij instanties in de omgeving zou geen plek zijn geweest. In juli werd bekend dat G. psychotisch was toen hij zijn moeder ombracht.

Erfenis
Volgens een notaris wist G. ook hoe de erfenis verdeeld zou worden. Zo vertelde officier van justitie Mark de Graaf dat in juli bij de rechtbank in Breda. G. Hij gaf aan dat nabestaanden denken dat G misschien geestelijk minder verward is dan hij doet voorkomen. Dat zou blijken uit rapportages. G. zou ook voor de moord al eens een voorschot op z'n erfenis hebben gevraagd om een huis te kopen.

Zwakbegaafd
Maar er ligt ook een rapport van drie gedragsdeskundigen. Volgens hen is G. zwakbegaafd, heeft hij een autistische stoornis en is floride psychotisch. Zij schreven dat G. volledig ontoerekeningsvatbaar is en geen celstraf, maar tbs met dwangverpleging moet krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.