Ontsnapte wallaby maakt Eindhovense wegen onveilig en overleeft dat niet

5 november 2019 om 13:51
nl
Fietsers en automobilisten in Eindhoven wisten maandagavond niet wat ze zagen. In de stad maakte een kangoeroe de wegen onveilig. Het bleek een ontsnapte wallaby te zijn, een mini-kangoeroe. Het ging verschillende keren net goed, maar uiteindelijk werd het beestje aangereden. Met een spuitje moest het dier uit zijn lijden worden verlost.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Het dier bleek zich rond half acht door een klein gat in de afzetting van zijn verblijf gewurmd te hebben. De eigenaar, die zijn wallaby miste, meldde zich later bij de politie.

Er kwamen zelfs meldingen dat de mini-kangoeroe op de ring van Eindhoven rondsprong, maar het beestje was telkens alle hulpverleners te snel af. Per toeval filmde een fietser de wonderlijke ontmoeting op de Kempensebaan.

Uiteindelijk kwam bij de hulpdiensten een melding binnen van een aanrijding waarbij een kangoeroe betrokken was. De dierenambulance heeft het dier verzorgd en naar dierenziekenhuis Eindhoven gebracht, waar ze ervaring hebben met deze kleine kangoeroesoort. De poot van het beestje bleek gebroken. Het was een open breuk waarbij alle spieren en pezen door waren, aldus de Dierenambulance. In overleg met de eigenaar die inmiddels ook was gearriveerd, is besloten de wallaby in te laten slapen.

Wachten op privacy instellingen...

Niet alle ontsnappingen van wallaby's lopen dramatisch af. Vorige maand liep het nog goed af in Elshout.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!