Video

Politie zoekt met honden naar vermiste loodgieter Johan van der Heyden, beloning voor gouden tip

6 november 2019 om 13:28
nl
Inwoners van de gemeente Steenbergen kunnen woensdag agenten aan de deur krijgen. De politie doet een buurtonderzoek in de zaak Johan van der Heyden, de vermiste loodgieter uit België. Daarnaast zoekt de politie met honden in de buurt naar het lichaam van de vermiste loodgieter. Ook is er een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor dé tip in deze zaak.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Het rechercheteam doet het buurtonderzoek op enkele specifieke locaties in Steenbergen. De politie heeft een aantal vragen over bijvoorbeeld de auto van de Belg die mogelijk in Steenbergen stond.

Wachten op privacy instellingen...

"Het is een ingewikkelde zaak", aldus politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. "We hebben echt het gevoel dat er mensen zijn die meer moeten weten. We hopen met deze beloning een doorbraak te kunnen forceren. Het moet wel echt de gouden tip zijn."

Wachten op privacy instellingen...

De politie gaat er vanuit dat de 56-jarige Van der Heyden niet meer leeft. Een 39-jarige vrouw en een 18-jarige vrouw uit Steenbergen zijn als verdachten in de zaak aangehouden. Zij zitten voorlopig vast. In België werd in juli ook een vrouw aangehouden, zij zit daar nog vast.

Wachten op privacy instellingen...

Johan van der Heyden verliet zondagavond 2 juni zijn woning in Lint. Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. Het onderzoek van de Belgische speurders leidde naar Nederland. Zijn witte busje, een Peugeot Boxer, is namelijk kort na de verdwijning op de snelweg gefotografeerd, rijdend vanuit België richting Bergen op Zoom. De auto werd later leeg teruggevonden in Den Bosch.

Gewelddadig misdrijf
De politie houdt er rekening mee dat de Belg op een gewelddadige manier om het leven is gebracht. Op een woonwagenkamp in Steenbergen werden begin oktober een huis en garagebox minutieus onderzocht op onder andere bloedspatten. De twee verdachte vrouwen wonen op dat woonwagenkamp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.