CDA wil onderzoek naar bestuurscultuur Sint Anthonis na vertrek burgemeester

8 november 2019 om 12:49
nl
Het CDA in Sint Anthonis wil dat de commissaris van de Koning een onderzoek instelt naar de bestuurscultuur in deze gemeente. Burgemeester Marleen Sijbers kondigde donderdagavond haar afscheid aan en vertelde dat ze te weinig ruimte voelt en krijgt om haar taak als burgemeester goed uit te kunnen oefenen.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De VVD'er zette kritische kanttekeningen bij de bestuurscultuur, die in haar ogen onvoldoende correct en transparant is. Voor het CDA aanleiding om het handelen en functioneren van het college en de gemeenteraad onder de loep te (laten) nemen.

Sijbers (54) was negen jaar burgemeester in de Peelgemeente. De geboren Limburgse zei het niet letterlijk bij de aankondiging van haar vertrek, maar ze beschuldigde de raad van achterkamertjespolitiek.

'Kan je niet langs je neerleggen'
De fractie van CDA Sint Anthonis laat weten het 'zeer te betreuren dat onze burgemeester haar functie moet neerleggen'. "De redenen die ze hiervoor noemt, met name haar kritische kanttekeningen ten aanzien van de bestuurscultuur, roepen vraagtekens op. Wanneer een burgemeester zulke uitspraken doet, kun je dat niet zomaar naast je neerleggen."

Volgens De Gelderlander speelde de afgelopen weken nadrukkelijk de vraag over de integriteit van wethouder Wouter Bollen. Sijbers had op vijf punten een onderzoek laten uitvoeren. De uitkomst hiervan is tot nu toe angstvallig geheim gehouden, zo meldt de krant.

'Echt jammer'
Sijbers stelde donderdagavond dat, met het oog op de aanstaande fusie met Boxmeer en Cuijk, juist de komende twee jaar veel werk aan de winkel is. De vertrekkende burgemeester zegt het ‘echt jammer’ te vinden dat ze deze laatste fase niet mee zal maken en dat het besluit om terug te treden haar niet in koude kleren is gaan zitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.